Christinas Sockerkaka i Micropluskannan
2 st ägg
2 dl Strösocker
125 g Margarin/smör
2 dl Vetemjöl
Knappt 1 tsk Bakpulver
Ev 1 tsk Vaniljsocker
Ev garnering 1 dl Sötmandel
* Vispa ägg och socker pösigt.
* Blanda mjöl, bakpulver och ev vaniljsocker, vispa ner.
* Smält smör, vispa ner.
* Smöra och bröa micro pluskannan, häll i smeten.
* Grädda i micron i ca 5-6 min på full effekt. (Är det en micro utan snurrplatta, vänd då på kannan efter halva tiden.)
Alternativ Chokladsockerkaka
2 st ägg
2 dl Strösocker
1 dl vatten
175 g Margarin/smör
2½ dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
½ - ¾ dl kakao
* Vispa ägg och socker pösigt.
* Blanda mjöl, bakpulver och kakao, vispa ner.
* Tillsätt vatten. Smält smör, vispa ner.
* Smöra och bröa micro pluskannan, häll i smeten.
* Grädda i micron i ca 5-6 min på full effekt.
Kommentarer
Trackback