Ravioli med Ravioli Maker
Fyllda raviolis med kräftstjärtar i
paprika- och chilicreme-fraiche
Ingredienser: |
Deg: |
|
3 dl vetemjöl |
|
1dl durummjöl |
|
2 st ägg |
|
1 st äggula |
|
Salt |
|
Äggvita till pensling |
|
|
|
Fyllning: |
|
1 burk kräftstjärtar cirka 150 gram utan lag |
|
2 msk tomatpuré |
|
2 msk hackad gräslök |
|
1 msk creme fraiche (från burken nedan) |
|
1 äggula |
|
1 burk creme fraiche smaksatt med paprika och chili |
|
|
|
Hacka kräftstjärtarna och blanda med tomatpuré, gräslök, äggula och creme fraiche. |
|
|
|
Blanda och knåda alla ingredienserna till degen noga i Bake-to-Basics Vispskål 3,5 l på Bake-to-Basics Degunderlag. Lägg degen i en lufttät Optimum 2,9 l. Kavla ut degen tunt på Bake-to-Basics Degunderlag med Bake-to-Basics Brödkavel med hjälp av lite mjöl. Dela degen i två delar. Strö Ravioli Maker med mjöl och lägg den ena delen deg ovanpå. Fyll blandningen i Ravioli Maker med hjälp av Degskrapa och placera lite fyllning i vardera hål. Pensla kanterna med vatten med hjälp av Silikon Pensel. Placera den andra delen deg ovanpå, pressa lätt med händerna och kavla ut försiktigt med Bake-to-Basics Brödkavel över Ravioli Maker så att degen formas. Ta bort överskjutande deg och använd till nästa portion. Placera CoolSmart 3 l ovanpå Ravioli Maker och vänd så att kakorna ramlar ner i behållaren. Placera på Silikon Bakunderlag i en förvärmd ugn vid 200 C i 8-10 minuter. |
|
Blanda med creme fraichen. Garnera med gräslök. |