Christinas Jordgubbssylt

300 g frusna Jordgubbar

2 dl Strösocker

Saften från ½ citron

 

Häll jordgubbar och citronsaft i micro pluskannan  och ställ i  mikrovågsugnen i 6 min på  850  W. Tillsätt socker och rör ihop. Ställ kannan i mikrovågsugnen i 1 min på 850 W. Låt kallna tills nästa dag. Häll jordgubbssylten i nya stjärnskålar. Jordgubbssylten kan serveras till våfflor, glass och nybakat bröd mm.

 

Tips:

Jordgubbar kan ersättas av många andra slags bär t ex hallon, björnbär och blåbär. Var uppmärksam på att ju mindre bären är desto kortare tid i mikrovågsugnen. Ex 300 g hallon 4 min på 650 W.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0