Alla hjärtansdags dessert - Glasshjärtan med hallon och vitchoklad
http://www.kokaihop.se/recept/glasshjartan-med-hallon-och-vitchoklad
Ingredienser (6 portioner/st.)
Hallonglass |
|
3 dl | hallon |
2 msk | socker |
1,25 dl | grädde |
1 st | äggula |
1 msk | socker |
Vitchokladglass |
|
38 gram | vit blockchoklad |
1 dl | grädde |
1 st | äggula |
1 msk | socker |
Gör så här
- HALLONGLASS: Mosa hallonen med en sked i en sil och låt saften rinna ner i en skål.Försök att få ut så mycket saft som möjlig och utan frön.
- Vispa grädden i en skål.
- Vispa äggulan och socker i en annan skål.
- Sockra hallonen med 2 msk och rör ner dem i äggvispet. Tillsätt gräddvispet och rör om försiktigt.
- VITCHOKLADGLASS: Smält blockchokladen i vattenbad.
- Vispa grädden i en skål.
- Vispa äggulan och socker i en annan skål.
- Tillsätt den smälta chokladen i äggvispet, rör om och tillsätt den vispade grädden.
- Häll nu de olika glassarna växelvis i portionsformar, sockerkaksform eller som jag i Tupperwares siliconform med hjärtan. Rör om något varv, lite lätt.
- Frys in i minst 4 timmar.
- Vid servering dekorera ev. med spritsad grädde och hela hallon eller hallonsås.
- Givetvis kan du även göra denna glass på andra bär ex. jordgubbar och blåbär.
Serveringsförslag
Spritad grädde och hallon
Kommentarer
Trackback