Pasta och smördeg att använda i Ravioli maker
Pastadeg och smördeg
- Kavla ut degen tunt på Bake-to-Basics Degunderlag med Bake-to-Basics brödkavel fylld med kallt vatten. Mjöla underlag och kavel så att degen inte fastnar.
- Lägg Ravioli Maker på degen för att kontrollera att degen räcker till två ”plattor”. Dela degen i två plattor med degskäraren till Pizzahjulet.
- Strö mjöl på Ravioli Maker och lägg på en degplatta. Använd Silikon Pensel och pensla vatten över hela degytan (så att den andra degplattan kan klistras fast och raviolikuddarna förslutas).
- Lägg en klick fyllning i varje hål med hjälp av ravioliskeden. Lägg på degplatta nummer två och kavla försiktigt med kaveln så att degen formas till ravioli/aptitretare.
Filodeg
- Tag ut filodegen ur förpackningen och använd 4 tunna ark i en storlek som passar till Ravioli Maker.. Förvara de filodegsark som du inte använder direkt i en behållare med lock så att de inte torkar ut. Använd 2 ark som botten och 2 som lock.
- Placera ett ark på Ravioli Maker och pensla med Silikon Pensel hela arket med en blandning av 30 g smör och 30 ml vatten. Lägg på ett ark till och pensla igen.
- Lägg en klick fyllning i varje hål med hjälp av ravioliskeden. Lägg på ytterligare ett ark, pensla med smörblandningen och avsluta med det sista arket.
- Låt smöret tränga in i alla skikt i ca 30 sekunder och kavla därefter försiktigt med kaveln över Ravioli Maker så att degen formas till aptitretare.
Alla 3 degtyper
- Avsluta med att ta bort överflödig deg. Lägg 3l CoolSmart ovanpå Ravioli Maker (med behållarens botten vänd uppåt) och vänd runt.
- Använd undersidan av skeden för att försiktigt pressa ut raviolikuddarna/aptitretarna ur Ravioli Maker.
Nu är de redo för frysen, kylskåpet, kastrullen eller ugnen!
Grunddeg till Ravioli
Till 3 x 40 st:
- 300 g vetemjöl
- 5 tsk salt
- 3 ägg
- 25 ml olivolja
Mjöl, salt, ägg och olja blandas till en deg i Pro Baking Skål 3 l (inte för klistrig).
Kommentarer
Trackback