Pasta och smördeg att använda i Ravioli maker

Pastadeg och smördeg

  1. Kavla ut degen tunt på Bake-to-Basics Degunderlag med Bake-to-Basics brödkavel fylld med kallt vatten. Mjöla underlag och kavel så att degen inte fastnar.
  2.  Lägg Ravioli Maker på degen för att kontrollera att degen räcker till två ”plattor”. Dela degen i två plattor med degskäraren till Pizzahjulet.
  3. Strö mjöl på Ravioli Maker och lägg på en degplatta. Använd Silikon Pensel och pensla vatten över hela degytan (så att den andra degplattan kan klistras fast och raviolikuddarna förslutas).
  4. Lägg en klick fyllning i varje hål med hjälp av ravioliskeden. Lägg på degplatta nummer två och kavla försiktigt med kaveln så att degen formas till ravioli/aptitretare.

Filodeg

  1. Tag ut filodegen ur förpackningen och använd 4 tunna ark i en storlek som passar till Ravioli Maker.. Förvara de filodegsark som du inte använder direkt i en behållare med lock så att de inte torkar ut. Använd 2 ark som botten och 2 som lock.
  2. Placera ett ark på Ravioli Maker och pensla med Silikon Pensel hela arket med en blandning av 30 g smör och 30 ml vatten. Lägg på ett ark till och pensla igen.
  3. Lägg en klick fyllning i varje hål med hjälp av ravioliskeden. Lägg på ytterligare ett ark, pensla med smörblandningen och avsluta med det sista arket.
  4. Låt smöret tränga in i alla skikt i ca 30 sekunder och kavla därefter försiktigt med kaveln över Ravioli Maker så att degen formas till aptitretare.

Alla 3 degtyper

  1. Avsluta med att ta bort överflödig deg. Lägg 3l CoolSmart ovanpå Ravioli Maker (med behållarens botten vänd uppåt) och vänd runt.
  2. Använd undersidan av skeden för att försiktigt pressa ut raviolikuddarna/aptitretarna ur Ravioli Maker.

Nu är de redo för frysen, kylskåpet, kastrullen eller ugnen!

Grunddeg till Ravioli

Till 3 x 40 st:

  • 300 g vetemjöl
  • 5 tsk salt
  • 3 ägg
  • 25 ml olivolja

Mjöl, salt, ägg och olja blandas till en deg i Pro Baking Skål 3 l (inte för klistrig).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0