Honungstema
Pannkakor kan ätas som dessert, till eftermiddagskaffet eller till brunchen. Vispa ihop en pannkakssmet i en ProBaking skål och grädda en portion pannkakor. Servera med honungssirap, med honungsglass eller med honungsmarinerad fruktsallad.
Honungssirap:
50 g valnötter, 50 g mandlar, 300 g fast honung, 2 msk vatten
* Hacka nötter och mandlar grovt med TupperChef Kockkniv och häll i dem i MicroPlus Kanna 1 l.
* Tillsätt resten av ingredienserna. Sätt på locket på kannan och ställ den i mikrovågsugnen. Tillbered i 30 sek vid 800 W.
* Ta ut kannan och rör i honungssirapen.
* Ställ kannan i mikrovågsugnen igen och tillbered i ytterligare ca 1 min.
* Vik pannkakorna till kvarts cirklar, anrätta dem på ett fat och häll över sirap.
Honungsglass
4 äggulor, 100 g fast honung, ½ l vispgrädde, ½ vaniljstång
* Smält honung i MicroPlus Kanna 1 l i mikrovågsugnen i ca 50 sek vid 800W.
* Vispa äggulor luftiga i Speedy Chef, tillsätt den varma honungen, lite åt gången.
* Häll blandningen i en ProBaking skål.
* Häll grädde i Speedy Chef och vispa den till grädde.
* Skär vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Vänd försiktigt i vaniljkorn och grädde i äggblandningen med Degskrapa.
* Fördela blandningen i CoolSmart 1,3 l och frys glassen i ca 6 timmar. Rör gärna i den en gång eller två under de första timmarna.
Honungsmarinerad fruktsallad
1 msk saft från en citron, 75 g fast eller flytande honung, färsk frukt efter tycke och smak.
* Rör honungen mjuk med en gaffel medan citronsaft tillsätts. Det ska bli en jämn och flytande blandning.
* Skär frukten i bitar eller hacka frukten i Quick Chef III.
* Häll fruktsalladen i en ProBaking skål. Häll över marinaden, blanda med Degskrapa och låt fruktsalladen dra i minst en halv timme i kylskåpet.