Semlor
12 st
75 g smör2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 dl strösocker
1 krm salt
ev 1/2 - 1 tsk stött kardemumma
1 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 uppvispat ägg till pensling
Fyllning:
Inkråm från bullarna
1/2 dl mjölk
75 g mandelmassa
2 dl vispgrädde
Florsocker
Gör så här
Smält smöret i micron i micropluskannan, tillsätt mjölken och värm till fingervärme.
Smula jästen i BtB vispskål.
Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig, och 6 dl av mjölet.
Arbeta degen smidig med händerna.
Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
Sätt ugnen på 225°.
Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl, i BtB mindre vispskål, och arbeta in det i degen.
Ta upp degen på BtB bakunderlägg och baka ut 12 runda släta bullar.
Låt jäsa på plåt med silikon bakunderlag ca 20 min. Pensla med Tupperwares silikonpensel med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Tillsätt socker, salt, ev kardmumma, ägg
Skär av ett lock på varje bulle med universalkniven.
Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med mjölk och riven mandelmassa.
Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden i speedy chefen och lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.
Tips: Servera gärna semlan som hetvägg i djup tallrik.