Pannacotta - helg efterätten räddad

3 dl 
0,5 st 
1 st 
4 st 
0,5 dl 
2 st 

Garnering

Tillagning

Tillagning:

1. Skrapa ur fröna ur vaniljstången med tupperwares universalkniv. Koka upp grädde, socker, vaniljstång med vaniljfrön, kanelstång och krossade kardemummakärnor i en kastrull från tupperware (självklart kan någon eller några av kryddorna uteslutas efter smak).

2. Blötlägg gelatinet, i en pro baking skål, i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen, med en degskrapa, så de löser sig. Sila av.

3. Häll upp i silikonform och ställ i kyl i ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat. Stjälp upp pannacottan innan gästerna kommer och förvara dem i kyl. 

Garnera med hallon, eller en sås gjord på bär mixade tillsammans med lite socker.

Tips: om det känns lite för fett med bara vispgrädde kan man även använda matlagningsgrädde (15%).



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0