Pannacotta - helg efterätten räddad
3 dl |
0,5 st |
1 st |
4 st |
0,5 dl | ||
2 st | ||
Garnering |
||
Tillagning
Tillagning:
1. Skrapa ur fröna ur vaniljstången med tupperwares universalkniv. Koka upp grädde, socker, vaniljstång med vaniljfrön, kanelstång och krossade kardemummakärnor i en kastrull från tupperware (självklart kan någon eller några av kryddorna uteslutas efter smak).
2. Blötlägg gelatinet, i en pro baking skål, i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen, med en degskrapa, så de löser sig. Sila av.
3. Häll upp i silikonform och ställ i kyl i ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat. Stjälp upp pannacottan innan gästerna kommer och förvara dem i kyl.
Garnera med hallon, eller en sås gjord på bär mixade tillsammans med lite socker.
Tips: om det känns lite för fett med bara vispgrädde kan man även använda matlagningsgrädde (15%).
1. Skrapa ur fröna ur vaniljstången med tupperwares universalkniv. Koka upp grädde, socker, vaniljstång med vaniljfrön, kanelstång och krossade kardemummakärnor i en kastrull från tupperware (självklart kan någon eller några av kryddorna uteslutas efter smak).
2. Blötlägg gelatinet, i en pro baking skål, i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen, med en degskrapa, så de löser sig. Sila av.
3. Häll upp i silikonform och ställ i kyl i ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat. Stjälp upp pannacottan innan gästerna kommer och förvara dem i kyl.
Garnera med hallon, eller en sås gjord på bär mixade tillsammans med lite socker.
Tips: om det känns lite för fett med bara vispgrädde kan man även använda matlagningsgrädde (15%).
Kommentarer
Trackback