Ravioli med tomat och basilika fyllning
Till 3x40 st
Deg
300g vetemjöl
5 tsk salt
3 ägg
25 ml olivolja
Mjöl, salt, ägg och olja blandas till en deg i Pro baking skål 3 l. (Inte för klistrig.)
Fyllning
3 tomater
Ca 8 stora basilikablad
1 vitlöksklyfta
1 scharlottenlök
90 g philadelphia cream cheese/färskost
salt
Hacka tomater, basilikablad, vitlök och scharlottenlök i Quick chef III. Häll av lite av vätskan. Rör ner philadelphia med degskapan och smaka av med salt.
Kavlat degen tunt på Bake-to-Basics Degunderlag med Bake-to-Basics Brödkavel med hjälp av lite mjöl. Dela degen i två delar. Strö Ravioli Maker med mjöl och lägg den ena delen deg ovanpå. Fyll blandningen i Ravioli Maker med hjälp av Degskrapa och placera lite fyllning i vardera hål. Pensla kanterna med vatten med hjälp av Silikon Pensel. Placera den andra delen deg ovanpå, pressa lätt med händerna och kavla ut försiktigt med Bake-to-Basics Brödkavel över Ravioli Maker så att degen formas. Ta bort överskjutande deg och använd till nästa portion.
Koka sedan i lätt saltat vatten i ca 3-6 min tills de känns klara